Friday 8 August 2014

Betonitason käsittely ja suojaus osa 1

Meiltä kysellään paljon betonin suojakäsittelystä. Betoni on huokoinen materiaali joten se pitää käsitellä ettei sinne imeydy esim. ruoka-aineita. Ohessa tietoa siitä mitä vaihtoehtoja tarjoamme betonitason käsittelyyn.

Z SiAcryl 14, vesipohjainen betonin käsittelyaine. Tämä on myös selkeästi myydyin käsittelyaineemme. Siacryl voidaan levittää tasoon telalla tai pensselillä, normaalisti 3-4 käsittelykertaa riittää. Yhdestä pullosta riittää reilun 20m2 käsittelyyn, joten se on erittäin riittoisaa. SiAcryliä voi käyttää myös ulkona, eli se kestää myös pakkasta. Joten se on täydellinen käsittelyaine ulkopöydille, kesäkeittiöille ja esimerkiksi betonisille kukkaruukuille. SiAcryl säilyy myös erittäin pitkään vaikka pullo on avattu. Useita vuosia, kun varastoit sen lämpimässä ja suljet korkin kunnolla.

Betonipintaa käsitellessä on tärkeä muistaa levittää ainetta jokaisella levityskerralla molempiin suuntiin, (esim. idästä länteen ja pohjoisesta etelään) näin estetään mahdollisten juovien syntyminen tasoon. Tässä esimerkki kun teimme pyöreän betonipöydän.

Jokaisen kerroksen välissä käsittelyaineen kuivuttua on hyvä avata betonin pinta kevyesti hiekkapaperilla, näin saadaan erinomainen tartuntapinta aina uudelle kerrokselle.
Betonitason käsittelyyn tarvitset, lyhytkarvaisen mohairtelan (10-15cm pitkä), telavarren, maalikaukalon ja yksityiskohtien käsittelyyn, pensselin (esim. 50mm leveä).  Tämän ihmeellisempiä asioita ei tarvitse ottaa huomioon, tuotteen käyttö on todella helppoa ja se antaa erinomaisen suojan betonille.

Tässä vielä testivideo ulkokeittiöstä, jossa levitetään betonitasolle erilaisia ruoka-aineita ja jätetään kuuman auringon alle kuivumaan. Katso kuinka helppoa on pitää betonitaso puhtaana.


Muista käsittelyainestamme, vesipohjaisesta epoksista ja kaksikomponenttisesta epoksista kerromme kohta lisää.


No comments:

Post a Comment