Friday 19 September 2014

Betonin värjääminen on nyt todella helppoa uusilla pigmenteillämme!

Kirjottelin jo aikaisemmin betonin pigmentoinnista, nyt kun se on entistä helpompaa ja monipuolisempaa, siitähän pitää kertoa lisää.

Uusin tuotteemme, Terra-Tint pigmentit ovat erittäin laadukkaita pigmenttejä joilla on helppo sävyttää betoni juuri sen väriseksi kuin haluaa.
Paketissa on mukana annostelukauha, jonka avulla on erittäin helppoa annostella pigmentti. Tämän kauhan ansiosta ei tarvitse erikseen punnita grammoja vaa´alla hankalasti ja aikaa vievästi.

Pigmentti on erittäin helppo sekoittaa betonin kanssa, tässä ohje:

Kaada 1,1 litraa vettä sekoitusastian pohjalle ja sekoita haluamasi määrä pigmenttiä veteen. Sekoittamisen voi tehdä esim. betonilastalla tai jollain mikä osuu sopivasti käteen. Ei tarvitse sekoittaa betonivispilällä, vaan käsin onnistuu helpoiten. Kun pigmentti on sekoitettu veteen, lisää betoni ja aloita sekoittaminen sekä veden lisääminen.
Veden määrä määritellään betonivalmistajan suositusten mukaan, eli sen verran mitä valmistaja suosittelee kokonaismääräksi sekoitettavaksi yhteen säkilliseen.


Kuinka monta lusikallista pigmenttiä pitää laittaa yhteen säkilliseen? Tämä riippuu siitä minkä väriseksi betonin haluaa.  Ohessa muutama kuva jotka antavat osviittaa kuinka betoni värjäytyy.


Vasemmalla perusharmaa betoni ja oikealla samaan betoniin sekoitettu 4 lusikallista mustaa (charcoal) pigmenttiä yhteen 25kg säkkiin betonia





Yhdessä pakkauksessa on 1,36kg pigmenttiä, jolloin kauhallisia tulee yhdestä pakkauksesta noin 24kpl. Siitä on helppo laskea että kuinka moneen säkilliseen yksi paketti pigmenttiä riittää. jos esim. haluaa yllä olevan kuvan väristä betonia niin yhdestä pakkauksesta riittää neljään säkkiin. Jos laitat vähemmän niin sitä useampaan betonisäkkiin se riittää. Esimerkiksi neljä kauhallista 25kg säkkiin tummentaa jo betonia reilusti.



Yhteen 25kg betonisäkkiin sekoitettu 8 lusikallista mustaa ja 3 lusikallista tumman ruskeaa pigmenttiä. Betonitaso taittaa näin hivenen ruskeaan joka tekee tasosta hivenen lämpimämmän sävyisen.


Pigmenttejä useaa väriä, 12 eri väristä pigmenttiä. Hienoa on se, että kaikkia niitä voi sekoittaa keskenään. Näin saadaan betoni värjättyä juuri sen väriseksi kuin on tarkoitus.

Kun betonitasosta halutaan ihan musta, se onnistuu helpoiten nestemäisillä väriaineilla. Tässä yksi esimerkki mustasta betonitasosta.

Betonitaso värjätty mustaksi nestemäisellä väriaineella. Edessä perusharmaalla betonilla tehty betonitaso.


                                           


2 comments:

  1. Hei! Harmillista, etteivät yllä olevat kuvat näy oikein.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, huomasin kommenttisi vasta nyt. Korjasimme blogia, joten nyt kuvat näkyvät.

      Delete