Tuesday 11 March 2014

Keittiömessut, Birmingham 2014. Enemmän valoa ja tilaa keittiöösi.



Huomasin juuri viime viikolla että keittiöstä on tulossa minulle paikka jossa vietän eniten aikaa kun olen kotona. Enkä tarkoita pelkästään syömistä, vaan ruoanlaittoa, ruokalistan tekoa, lukemista ja niitä pitkiä mainoskatkotaukoja iltaisin jotka vietetään jääkaapilla…

Kävin Englannin isoimmilla keittiömessuilla tutustumassa keittiön tulevaisuuteen. Ja kaikki uudet apuvälineet lisäävät viihtyvyyttä keittiössä ja jotka tuovat lisää valoa ja tilaa keittiöösi, helposti.






















Kiinnostavimmat asiat messuilla olivat:

Valo- LED valot ovat tulleet työtasoihin, kaappeihin ja laatikoistoihin jäädäkseen. Automatisoidut led-valot vievät niin vähän sähköä ja tuovat niin paljon lisää ulkonäköä ja ryhtiä keittiöön. Keittiön välitilassahan led-valoja on käytetty jo aika kauan, mutta laatikot ja kaapit saavat ihan uuden ilmeen valojen avulla. Myös säästyy aikaa kun löytää tavarat helpommin kaapista tai laatikostosta valon ansiosta.

Integrointi- Oikeastaan kaikki kodin laitteet ja välineet voidaan integroida helposti. Joko kaappiin tai työtasoon. Jääkaappi, liesituuletin, pistorasiat, roskis, veitset, mausteet ja jopa televisio voidaan integroida työtasoon tai keittiöön helposti. Tutustu erittäin mielenkiintoiseen valmistajaan oheisesta linkistä: http://the-sbox.com.  Kun kaikkea pystytään integroimaan mm. keittiötasoon kaappeihin syntyy lisää tilaa ja työskentelytilaa tulee myös lisää kun tavarat ovat piilossa kun niitä ei käytetä.

Automatisointi- Useat meistä jotka seuraavat keittiöiden kehitystä tietävät että muutaman vuoden markkinoilla on ollut hipaisulla toimiva roskiskaappi. Pieni tönäisy oveen ja kaappi on auki. Tämä kaikki on tulossa kaikkiin kaappeihin, mutta sillä lisäarvolla, että kaappi menee kiinni nappia painamalla. Käteviä ratkaisuja, varsinkin sillon kun on kädet täynnä ja haluat sen isoimman ja painavimman keittiökaapin auki. Nämä löytyvät tietenkin Blumilta.

Näiden lisäksi, yksi mielenkiintoisimmista tuotteista löytyi saksalaiselta keittiövalmistajalta, Kesseböhmeriltä. Massiivista saareketta pystyi säätämään noin 15cm ylös tai alas. Keittiösaareke jonka korkeutta voi säätää portaattomasti oman pituuden mukaan tuo melkoisen hyödyn ergonomiaan jos perheessä on paljon pituuseroja.

No comments:

Post a Comment